Tragelaphus scriptusbushbuck

De Deborah Ciszek

Gama geografică

În toată Africa centrală, de la sudul Saharei până la nordul deșertului Kalahari.

carte buldog francez
  • Regiunile biogeografice
  • etiopian
    • nativ

Habitat

Bushbucks poate fi găsit în întreaga lor distribuție oriunde există o acoperire adecvată pentru ascundere, aproape indiferent de altitudine sau ariditate. Ei trăiesc în marginile pădurii sau în acoperișuri tufă asociate cu râuri și pâraie. În timpul nopții, se mută din desișul lor de acasă în zone ceva mai deschise pentru a se hrăni.



  • Biomi terestre
  • savana sau pajiști
  • pădure
  • pădure tropicală
  • pădure de tufă

Descriere Fizica

Masculii sunt mai mari decât femelele, cu greutăți cuprinse între 40 și 80 kg și înălțimi ale umerilor între 70 și 100 cm. Femelele cântăresc aproximativ 25 până la 60 kg și au 65 până la 85 cm înălțime. Doar masculii au coarne, care de obicei spiralează o dată și sunt destul de drepte, paralele între ele și lungi de până la jumătate de metru. Femelele sunt de obicei de un maro mai deschis decât masculii. Ambele sexe au pete și dungi albe, ale căror modele variază geografic.



  • Alte caracteristici fizice
  • endotermic
  • simetrie bilaterală
  • Masa intervalului
    25 până la 80 kg
    55,07 până la 176,21 lb

Reproducere

Puieții se pot naște în orice moment al anului, dar în regiunile aride există un vârf al natalității în timpul sezonului ploios. Gestația necesită doar 180 de zile, permițând femelei să producă mai mult de un vițel pe an. Se naște un singur vițel cântărind aproximativ 4 kg. Vițelul nu își urmărește mama în aer liber pentru a se hrăni până la vârsta de patru luni. Rămâne ascunsă între tufișul dens, iar mama sa se întoarce periodic pentru a-l lăsa să alăpteze. Maturitatea sexuală este atinsă la un an, dar coarnele masculilor nu ating dimensiunea maximă până la vârsta de trei ani.

  • Caracteristici cheie de reproducere
  • gonochoric / gonochoristic / dioic (sexe separate)
  • sexual
  • Intervalul numărului de descendenți
    1 (scăzut)
  • Numărul mediu de urmași
    unu
  • Numărul mediu de urmași
    unu
    O varsta
  • Interval perioada de gestație
    5,93 până la 6,23 luni
  • Perioada medie de gestație
    5,99 luni
  • Vârsta medie la maturitatea sexuală sau reproductivă (femeie)
    Sex: feminin
    496 de zile
    O varsta
  • Investiția parentală
  • altricial
  • asocierea post-independenţă cu părinţii

Durata de viață/Longitudine

  • Durată medie de viață
    Stare: captivitate
    15,3 ani
    O varsta

Comportament

Bushbuck este cea mai puțin socială dintre antilopele africane. Ele sunt adesea văzute singure, deși uneori se găsesc grupuri mici de femele și puii lor respectivi. Bushbuck nu este teritorial și, cu excepția disputelor asupra femelelor în estru, nu sunt agresivi unul față de celălalt, astfel încât în ​​zonele cu habitat de bună calitate pot exista mai multe animale în imediata apropiere. Prin urmare, desemnarea tradițională a acestora drept „solitare” este oarecum înșelătoare. Aceste antilope sunt în principal nocturne, deși pot fi active și în amurg și/sau în zori. Ziua este petrecută ascunsă de prădători (care includ practic toate carnivorele de mărimea lor sau mai mare) în acoperire densă și stufoasă, de tipul care se găsește de obicei lângă râuri. Ei ies noaptea pentru a se hrăni în zone mai deschise, dar nu se aventurează niciodată departe de un anumit tip de acoperire. Bushbuck sunt înotători foarte capabili.



  • Comportamente cheie
  • mobilă
  • solitar
  • Social

Comunicare și percepție

  • Canale de percepție
  • atingere
  • chimic

Obiceiuri culinare

Bushbucks sunt browsere. Ei mănâncă ierburi și frunze, crenguțe și flori ale unui număr mare de specii de plante. Deși vor mânca o mare varietate de specii de plante atunci când le este foame, ei sunt oarecum selectivi atunci când este posibil, preferând târâtoarea noduroasă și arborele de cârnați. De asemenea, ocazional vor mânca iarbă proaspătă.

câine fabio

Importanța economică pentru oameni: pozitiv

Aceste antilope au fost vânate ca sursă de hrană.

  • Impact pozitiv
  • alimente

Importanța economică pentru oameni: negativ

Bushbucks provoacă sau sunt implicați într-o serie de probleme. Poate cel mai serios, populațiile lor sunt controlate în zonele din apropierea vitelor domestice. Deoarece tufișul trăiește printre copacii și arbuștii asociați cu râuri, ei sunt adesea mușcați de muștele tsetse, care ar putea apoi infecta bovinele cu nagana (boala somnului). Bushbuck provoacă daune în zonele forestiere de pin prin ciugulirea vârfurilor copacilor tineri, ducând la ramificare excesivă. De asemenea, ei locuiesc frecvent la marginea orașelor și a orașelor, iar în aceste zone daunează grădinilor oamenilor.



Stare de conservare

Nu există eforturi speciale de conservare pentru această specie. Ele sunt capabile să coexiste cu locuința umană într-o măsură mai mare decât multe alte specii, iar în unele zone sunt considerate dăunătoare și populația lor este controlată.

Colaboratori

Deborah Ciszek (autor), Universitatea din Michigan-Ann Arbor.