Corvus coronecarrion corb

De Phillip James

Gama geografică

corbii carii (Corvus corone) se găsesc în toată Europa și în mare parte din Asia. În Europa, acestea variază de la coasta de nord a Suediei până la coasta de sud a Spaniei. Limita lor vestică este Oceanul Atlantic. În Asia, granița de sud trece prin Irak și Iran, cea mai mare parte a Afganistanului și regiunea de nord a Chinei. De asemenea, locuiesc în toată Japonia. Granița de nord a zonei lor trece prin centrul Rusiei, extinzându-se până la coasta de est a Rusiei.

Aria lor de reproducere se extinde mai spre nord în Rusia, ajungând chiar la nord de Cercul Arctic, la aproximativ 70 de grade nord. Există, de asemenea, o mică populație africană, care și-a extins zona de sud prin Orientul Mijlociu pentru a trăi de-a lungul râului Nil în Egipt.(BirdLife International, 2014; Peterson, et al., 1954)



  • Regiunile biogeografice
  • palearctic
    • nativ

Habitat

Ciorii carior trăiesc într-o varietate de habitate. Din punct de vedere istoric, ei au trăit în mlaștini, zone ușor cultivate, cu copaci rare și pe coaste. Mai recent, s-au adaptat zonelor suburbane și urbane într-un grad incredibil. Ei folosesc parcuri și clădiri pentru cuibărit și furajează pentru hrană în gropile de gunoi și tomberoane. Indivizii din orașe au un succes foarte asemănător cu cei din medii non-urbane. Singurul prejudiciu major observat este scăderea sănătății nutriționale. Ele nu sunt limitate de altitudine, existente de la nivelul mării în sus în zonele muntoase. Ciorii carii tind să cuibărească în copaci sau pe stânci.(Baglione și colab., 2002; Peterson și colab., 1954)



câinele fuge de lesa
  • Regiunile Habitat
  • temperat
  • terestru
  • Zone umede
  • mlaştină
  • Alte caracteristici Habitat
  • urban
  • suburban
  • agricol
  • riveran
  • Altitudinea intervalului
    0 (scăzut) m
    0,00 (mică) ft

Descriere Fizica

Corvus coroneeste o pasăre uniform neagră, având o lungime medie de 47 cm. Cântărește între 300 - 450 de grame ca adult. Într-o anumită lumină, penele sale par lucioase. Masculul și femela seamănă.

Picioarele cioarelor sunt anizodactile, cu trei degete orientate spre înainte și unul spre spate. Anvergura aripilor unei corbe adulte este între 84 și 100 cm. Arată foarte asemănător cu un turn imatur,Corvus frugilegus, dar se poate distinge prin ciocul mai mare al corbului carăv. Este aproape identic cu un corb,Corvus corax, cu excepția mărimii mult mai mici și a becului mai ușor al corbului.(Peterson, et al., 1954; Richner, 1989)



  • Alte caracteristici fizice
  • endotermic
  • simetrie bilaterală
  • Dimorfismul sexual
  • sexe deopotrivă
  • Masa intervalului
    300 până la 450 g
    10,57 până la 15,86 oz
  • Lungime medie
    47 cm
    18.50 in
  • Anvergura aripilor
    84 până la 100 cm
    33,07 până la 39,37 in

Reproducere

Ciorii carii formează perechi monogame, care rămân împreună toată viața. Se reproduc la începutul primăverii, din martie până în aprilie. În cele mai multe cazuri, aceste perechi apără același teritoriu în care trăiesc pe tot parcursul anului. Unele populații pot migra către un loc de împerechere.

Într-un teren de reproducere comun din Spania, se știe că corbii carii se împerechează cu ciori cu glugă,corb corb. Aceste împerecheri produc hibrizi viabili care prezintă un succes reproductiv similar cu indivizii non-hibrizi.

Fiecare cuib este format dintr-o singură pereche împerecheată. Cu toate acestea, aproximativ 3% dintre indivizi se angajează în împerechere cooperantă. În special, s-a demonstrat că o populație din nordul Spaniei are împerechere cooperantă în majoritatea cuiburilor. În cele mai multe cazuri, păsările ajutătoare erau înrudite cu perechea de împerechere. În câteva cazuri, aceste grupuri de reproducție au ajuns la dimensiuni de cincisprezece păsări, uneori cu puii din mai multe perechi. Datorită rarității acestui fapt, studiile au început abia recent să examineze mecanica grupurilor de reproducție.(Baglione, et al., 2002; Perrins, 2009; Randler, 2007a)



  • Sistem de împerechere
  • monogam
  • crescător cooperativ

În fiecare primăvară, o pereche de corbi depune câte patru până la cinci ouă. Aceste ouă au nevoie de șaptesprezece până la douăzeci de zile pentru a cloci. Puii se maturizează pentru încă douăzeci și opt până la treizeci de zile în cuib înainte de a înflori. Atât masculul, cât și femela speciei au nevoie în medie de trei ani pentru a începe reproducerea. În unele cazuri, tinerii corabii stau cu părinții lor timp de până la doi ani pentru a învăța comportamente de căutare a hranei sau pentru a ajuta la creșterea viitoarelor urmași ai părinților.(Baglione, et al., 2002; Perrins, 2009; Randler, 2007b)

  • Caracteristici cheie de reproducere
  • iteropare
  • reproducerea sezonieră
  • gonochoric / gonochoristic / dioic (sexe separate)
  • sexual
  • ovipar
  • Interval de reproducere
    Ciorii carii se reproduc o dată pe an.
  • Sezonul de împerechere
    Ciorii carii se reproduc la începutul primăverii, din martie până în aprilie.
  • Range ouă pe sezon
    4 la 5
  • Intervalul de timp până la ecloziune
    17 până la 20 de zile
  • Vârsta de înflorire a gamei
    28 până la 30 de zile
  • Vârsta medie la maturitatea sexuală sau reproductivă (femeie)
    3 ani
  • Vârsta medie la maturitatea sexuală sau reproductivă (masculin)
    3 ani

Perechile de corbi împerecheate își apără teritoriul de cuibărit pe tot parcursul anului. Ambii indivizi sunt implicați în procesul de a face cuib. Numai femela incubează ouăle, în timp ce masculul continuă să apere teritoriul și să furnizeze hranei femelei după cum este necesar. După eclozare, ambii părinți apără și hrănesc puii. Au existat cazuri documentate în care părinții și urmașii se hrănesc împreună după ce urmașii au ajuns. Într-un număr mic de cazuri, descendenții ajută părinții cu anii viitori de reproducere.(Baglione, et al., 2002; Perrins, 2009; Randler, 2007b)

  • Investiția parentală
  • altricial
  • îngrijire parentală masculină
  • îngrijire parentală feminină
  • prefertilizare
    • aprovizionarea
    • protejand
      • masculin
      • Femeie
  • pre ecloziune/naştere
    • aprovizionarea
      • masculin
      • Femeie
    • protejand
      • masculin
      • Femeie
  • preînţărcare/învios
    • aprovizionarea
      • masculin
      • Femeie
    • protejand
      • masculin
      • Femeie
  • pre-independenţă
    • aprovizionarea
      • masculin
      • Femeie
  • asocierea post-independenţă cu părinţii

Durata de viață/Longitudine

Aproximativ jumătate din toți corbii nu trăiesc peste primul an. În sălbăticie, cei care trăiesc peste 1 an tind să trăiască până la vârsta de zece ani. În captivitate, se știe că trăiesc până la 29 de ani, cele mai bătrâne păsări murind din cauza deteriorării mintale, ceea ce indică faptul că acesta este un adevărat maxim pentru vârsta lor.(Perrins, 2009)



  • Durata de viață a gamei
    Stare: captivitate
    29 (mare) ani
  • Durată medie de viață
    Stare: sălbatică
    10 ani

Comportament

Ciorii cari trăiesc în stoluri cunoscute sub numele de crime până când se împerechează. Crimele constau adesea în membri ai câtorva familii separate. Aceste grupuri cutreieră adesea o zonă mare, folosindu-și numărul pentru a concura pentru resurse. Odată ce își găsesc un partener, părăsesc turma și revendică teritoriul. După ce și-au stabilit teritoriul, perechile împerecheate apără acest teritoriu pe tot parcursul anului la majoritatea populațiilor. În populațiile care trăiesc în teritorii mai reci, perechea poate migra în timpul lunilor de iarnă, deplasându-se spre sud către un climat mai cald.

Corvus coronea arătat modele de comportament extrem de complicate. Indivizii speciilor au fost arătate folosind instrumente, cum ar fi bețe pentru a ajunge la alimente într-un cadru de laborator. În sălbăticie, au fost observați folosind mașini pentru a deschide nuci prea tare pentru ca ei să le rupă cu ciocul. Există, de asemenea, dovezi că corbii carii se pot familiariza cu indivizii altor specii. Cibulski şi colab. (2014) au descoperit că corbii captivi au avut rezultate mai bune la teste atunci când au avut experiență anterioară cu persoana care a administrat testul. Acest lucru a fost observat și în sălbăticie, cu corbi individuale care interacționează cu oamenii care trăiesc în apropierea teritoriului lor.



Se știe că corbii carior fie apără un teritoriu în perechi, fie cutreieră o zonă în stoluri de cinci până la douăzeci de păsări cunoscute sub numele de crime. În general, doar perechile reproducătoare apără un teritoriu, în timp ce ciorii care nu se reproducă călătoresc în căutarea hranei și a altor resurse.(Baglione, et al., 2002; Cibulski, et al., 2013; Hoffmann, et al., 2011; Moll și Nieder, 2014; Wascher, și colab., 2014)

  • Comportamente cheie
  • muste
  • diurn
  • mobilă
  • nomad
  • migratoare
  • sedentar
  • teritorială
  • Social
  • Dimensiunea teritoriului de acțiune
    200 până la 500 m^2
  • Dimensiunea medie a teritoriului
    475 m^2

Gama de acasă

Perechile de corbi împerecheate apără suprafețe de 200 - 500 de metri pătrați (în medie 475 de metri pătrați). Crimele de păsări mai tinere se deplasează pe o zonă mult mai largă, care nu a fost cuantificată suficient în literatură.(Baglione, et al., 2002; Bossema și Benus, 1985; Perrins, 2009)

Comunicare și percepție

Corbii carii au o capacitate foarte sofisticată de a urmări vizual obiectele. După cum se vede într-un studiu al lui Hoffmann și colab. (2011), ei sunt capabili să urmărească obiecte chiar și atunci când obiectul în cauză nu este vizibil. Ei au reușit să învețe cu succes să urmărească elementele care nu sunt vizibile în timpul variațiilor jocului clasic cu cochilii, să găsească obiecte ascunse pe baza indicațiilor vizuale, precum și să localizeze obiecte ascunse în mod înșelător. În toate cazurile, corbii au putut să descopere obiectul în perimetrele testului după un timp minim de învățare.

În plus, corbii cari au arătat răspuns la indiciile olfactive. Când erau expuși la mirosuri familiare, corbii aveau mai multe șanse să răspundă decât la mirosuri nefamiliare. Dovezile arată că cioarele de trupă reacționează la indicii de miros implicate în căutarea hranei, evitarea prădătorilor și recunoașterea altor păsări, inclusiv partenerii și rudele.

În cele din urmă, corbii au arătat capacitatea de a imita sunetele, inclusiv vorbirea umană. Cu toate acestea, chemarea lor tipică sălbatică este caracteristică altor specii de ciori. Sună ca „cioara!” cu un ton dur, uneori gutural.(Hoffmann, et al., 2011; Wascher, et al., 2014)

s3 salubrizare
  • Canale de comunicatie
  • vizual
  • acustic
  • chimic
  • Alte moduri de comunicare
  • mimetism
  • Canale de percepție
  • vizual
  • atingere
  • acustic
  • chimic

Obiceiuri culinare

Ciorii sunt omnivore, consumă carne, nevertebrate vii și semințele și nucile plantelor. De asemenea, se știe că fură culturi de la oameni, în special porumb,Zea mays. Au fost raportate multe cazuri, unele cu dovezi documentate, deCorvus coroneangajându-se în comportamente de hrană extrem de complicate. Ei au fost văzuți furând pește din liniile cu momeală trăgând firul cu ciocul și picioarele, precum și folosind mașini pentru a sparge nuci prea puternice pentru ciocul lor.

comportament de montare

Corbii carii sunt adesea văzuți păstrând hrană în cache. Când se confruntă cu concurența altor păsări, de multe ori recoltează mult mai multă hrană decât este necesar la un moment dat și o ascund. Studiile au arătat că își pot aminti sute sau chiar mii de locații, precum și elemente individuale ascunse acolo. S-a observat că se întorc și mănâncă alimente perisabile înainte de cele care se vor păstra timp mai lung.(Perrins, 2009)

  • Dieta primară
  • carnivor
    • insectivore
  • erbivor
    • frugivor
    • granivore
  • omnivor
  • Alimente pentru animale
  • amfibieni
  • reptile
  • peşte
  • ouă
  • Carrion
  • insecte
  • artropode terestre non-insecte
  • Alimente vegetale
  • semințe, cereale și nuci
  • fructe
  • Comportamentul de furajare
  • depozitează sau păstrează în cache alimente

Predare

Nu a fost efectuată nicio cercetare asupra prădătorilor specifici ai corbilor. Cu toate acestea, la alți membri ai familiei Corvidae, șoimii, vulturii, bufnițele și ratonii sunt prădători cunoscuți.Corvus coronese știe că atacă păsările de pradă în grupuri mari, un comportament cunoscut sub numele de mobbing. Adesea, acest comportament apare atunci când o pasăre de pradă intră în vecinătatea unei crime, chiar dacă nu face nicio mișcare agresivă față de grup. Acest lucru duce aproape întotdeauna la retragerea prădătorului.(Perrins, 2009; Peterson, et al., 1954)

Rolurile ecosistemelor

Ciorii carii pot afecta în mod semnificativ populațiile locale de păsări prin prădarea ouălor lor (Fletcher et al. 2013). Acest lucru indică probabil că joacă un rol în controlul populației asupra ecosistemului lor prin reducerea dimensiunilor puietului la alte păsări. În plus, corbii cari consumă trupuri, dar semnificația contribuției lor în acest sens este necunoscută. Marele cuc pătat,Clamator glandariou, este un parazit de puiet cunoscut pentru a depune ouă în cuiburile corbilor.

Paraziții acestui corb includ viermi rotunziAprocta matronensis,Aquaria anthuris,Aquaria depressașiRoberdollfusa paradoxa.(Anderson, 2000; Fletcher, et al., 2013; Manfredi, et al., 1992; Soler, 1990)

Specii comensale/parazitare
  • viermi rotunziAprocta matronensis
  • cuc mare pătatClamator glandariou
  • viermi rotunziAquaria anthuris
  • viermi rotunziAquaria depressa
  • viermi rotunziRoberdollfusa paradoxa

Importanța economică pentru oameni: pozitiv

Există unele dovezi anecdotice că corbii de gură ajută la controlul speciilor de dăunători hrănindu-se cu larve de insecte și ouă de păsări mici, dar nu au fost efectuate cercetări.(Perrins, 2009)

  • Impact pozitiv
  • controlează populația dăunătorilor

Importanța economică pentru oameni: negativ

Există rapoarte despre corbii care au ucis animale tinere, dar cercetările sugerează că acest lucru este mult supraestimat de către public. Este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple suficient de des pentru a avea vreun efect semnificativ asupra economiei.(Lipsa, 2011)

Stare de conservare

Ciorii cari au fost persecutați de oameni din cauza supraestimării daunelor pe care le provoacă animalelor. În ciuda acestui,Corvus coroneeste o specie de cea mai mică îngrijorare pe Lista Roșie a IUCN, cu o populație sălbatică în creștere. În prezent, nu există eforturi de conservare.(BirdLife International, 2014; Lipsa, 2011)

Colaboratori

Phillip James (autor), Universitatea Radford, Karen Powers (editor), Universitatea Radford, April Tingle (editor), Universitatea Radford, Emily Clark (editor), Universitatea Radford, Cari Mcgregor (editor), Universitatea Radford, Jacob Vaught (editor) , Universitatea Radford, Tanya Dewey (editor), Universitatea din Michigan-Ann Arbor.