Acridotheres melanogaster

De Tiffany Lin

Gama geografică

Mynas comune sunt originare din Asia de Sud. Gama lor naturală de reproducere este din Afganistan prin India și Sri Lanka până în Bangladesh. Au fost introduși în multe zone tropicale ale lumii, cu excepția Americii de Sud. Mynas comune este o specie rezidentă în India, deși au fost raportate mișcări ocazionale est-vest.(„National Geographic Field Guide to the Birds of North America, a 4-a ed.”, 2002; Invazive Species Specialist Group, 2006; Rousset and Thorns, 2007)

  • Regiunile biogeografice
  • nearctic
    • introdus
  • palearctic
    • introdus
  • oriental
    • nativ
  • etiopian
    • introdus
  • australian
    • introdus
  • insule oceanice
    • introdus

Habitat

Minele comune ocupă o gamă largă de habitate în zone calde cu acces la apă. În aria lor nativă, minele comune locuiesc în zone agricole deschise, cum ar fi terenurile agricole, precum și orașele. Ele se găsesc adesea la periferia orașelor și, de asemenea, gospodăriile periferice în deșert sau pădure. Au tendința de a evita vegetația densă. Sunt cele mai frecvente în pădurile uscate și în pădurile parțial deschise. Pe insulele Hawaii, acestea au fost raportate de la altitudini ale nivelului mării până la 3000 de metri. Mynas obișnuiți preferă să se adăpostească în arborete izolate de copaci înalți, cu copaci dense.(„Fișe informative: Common Myna”, 2003; Grupul de specialiști în specii invazive, 2006; Kannan și James, 2001)



  • Regiunile Habitat
  • temperat
  • tropical
  • terestru
  • Biomi terestre
  • deșert sau dună
  • savana sau pajiști
  • pădure
  • pădure de tufă
  • Alte caracteristici Habitat
  • urban
  • suburban
  • agricol
  • riveran
  • Altitudinea intervalului
    0 până la 3.000 m
    0,00 la ft
  • Altitudine medie
    1.500 m
    ft

Descriere Fizica

Myas comune variază în lungimea corpului de la 23 la 26 cm, cântărește oriunde de la 82 la 143 de grame și au o anvergură a aripilor de 120 până la 142 mm. Femela și masculul sunt monomorfi în cea mai mare parte – masculul este doar puțin mai mare, cu o masă corporală și o anvergură mai mare a aripilor. Mynas comune au cicuri galbene, picioare și pielea ochilor. Sunt maro închis cu capul negru. Au acoperitoare albe sub coadă, vârfuri ale cozii, pete la baza primarelor lor și căptușeli ale aripilor care sunt distinctive în zbor. Juvenilii au capetele mai maronii decât adulții. Minele comune sunt adesea confundate cu mineri zgomotoși (Formează melanocefală). Spre deosebire de minele comune, minerii zgomotoși sunt puțin mai mari și în mare parte gri.(„National Geographic Field Guide to the Birds of North America, 4th ed.”, 2002; „Factsheets: Common Myna”, 2003; Invasive Species Specialist Group, 2006)



  • Alte caracteristici fizice
  • endotermic
  • homoiotermic
  • simetrie bilaterală
  • Dimorfismul sexual
  • sexe deopotrivă
  • mascul mai mare
  • Masa intervalului
    82 până la 143 g
    2,89 până la 5,04 oz
  • Lungimea intervalului
    23 până la 26 cm
    9,06 până la 10,24 in
  • Anvergura aripilor
    120 până la 142 mm
    4,72 până la 5,59 in

Reproducere

Minele comune sunt monogame și teritoriale. În Hawaii, perechile rămân împreună tot timpul anului. În alte zone, minele comune se perechează la începutul primăverii și înainte de stabilirea teritoriilor. În timpul sezonului de reproducere, în mod normal din octombrie până în martie, există de obicei o concurență considerabilă pentru locurile de cuibărit. Ocazional, pot avea loc bătălii violente între perechi pe un singur loc de cuibărit. Afișarea de curte a masculului se caracterizează prin aplecarea capului și clintirea, cu penajul pufos, însoțit de strigăte.(„Fișe informative: Common Myna”, 2003; Kannan și James, 2001)

câine plimbător în ploaie
  • Sistem de împerechere
  • monogam

Minele comune ating maturitatea sexuală în jurul vârstei de 1 an. Femelele depun patru până la cinci ouă într-o ponte. Perioada de incubație este de 13 până la 18 zile, timp în care ambii părinți incubează ouăle. Puii pot părăsi cuibul în jur de douăzeci și două de zile sau mai mult, dar este posibil să nu poată zbura încă șapte zile sau cam asa ceva. În funcție de locația lor geografică, s-a raportat că mynas comune se reproduc oriunde de la 1 până la 3 ori pe sezon. În aria lor nativă, minele comune încep să cuibărească în martie și reproducerea durează până în septembrie. Chiar și după ce puii părăsesc cuibul, părinții pot continua să hrănească și să protejeze acești pui până la 1,5 luni după ecloziune.(Grupul de specialiști în specii invazive, 2006; Kannan și James, 2001)



  • Caracteristici cheie de reproducere
  • iteropare
  • reproducerea sezonieră
  • gonochoric / gonochoristic / dioic (sexe separate)
  • sexual
  • ovipar
  • Interval de reproducere
    În funcție de locația geografică, s-a raportat că mynas comune se înmulțesc oriunde de 1-3 ori pe an.
  • Sezonul de împerechere
    În aria lor nativă, minele comune încep să cuibărească în martie și reproducerea durează până în septembrie.
  • Range ouă pe sezon
    4 la 5
  • Intervalul de timp până la ecloziune
    13 până la 18 zile
  • Timp mediu până la ecloziune
    13,9 zile
  • Vârsta de înflorire a gamei
    22 până la 24 de zile
  • Timp mediu până la independență
    1,5 luni
  • Vârsta medie la maturitatea sexuală sau reproductivă (femeie)
    1 an
  • Vârsta medie la maturitatea sexuală sau reproductivă (masculin)
    1 an

Ambii părinți joacă un rol egal în construirea și apărarea teritoriului de cuibărit. Ambii părinți incubează ouăle, femela incubând cel mai mult. Femela incubeaza singura noaptea, iar masculul incubeaza doar putin ziua. Când puii sunt eclozați, sunt altriciali și orbi. Ambii părinți hrănesc puii timp de aproape 3 săptămâni, în perioada de pui, și chiar continuă să-i hrănească și să-i protejeze până la 3 săptămâni după ce părăsesc cuibul. Părinții transportă hrana puilor lor în mare parte în cioc, deoarece nu au recolte. Puieții sunt stimulați să cerșească atunci când părinții dau un tril bogat și claxon în timp ce se apropie de cuib cu mâncare. După ce puii sunt independenți, ei continuă uneori să-și hrănească împreună cu părinții, iar părinții continuă să-i protejeze de prădători. Puieții formează stoluri mici atunci când devin independenți. Unii pui încep să formeze perechi la vârsta de nouă luni, dar rareori încearcă să se înmulțească în primul lor an.(Grupul de specialiști în specii invazive, 2006; Kannan și James, 2001)

  • Investiția parentală
  • altricial
  • prefertilizare
    • aprovizionarea
    • protejand
      • Femeie
  • pre ecloziune/naştere
    • aprovizionarea
      • Femeie
    • protejand
      • masculin
      • Femeie
  • preînţărcare/învios
    • aprovizionarea
      • masculin
      • Femeie
    • protejand
      • masculin
      • Femeie
  • pre-independenţă
    • aprovizionarea
      • masculin
      • Femeie
    • protejand
      • masculin
      • Femeie
  • asocierea post-independenţă cu părinţii

Durata de viață/Longitudine

Se știu puține despre durata de viață a mynasului comun. Rapoartele sugerează o speranță medie de viață pentru ambele sexe de 4 ani. Lipsa hranei sau a resurselor este cel mai mare factor limitator în supraviețuirea mynasului obișnuit. Alți factori care contribuie la ratele mortalității sunt selecția slabă a locurilor de cuibărire și vremea nefavorabilă.(Kannan și James, 2001)

  • Durată medie de viață
    Stare: sălbatică
    4 ani

Comportament

Minele comune sunt sociale, cu tinerii formând stoluri mici după ce își părăsesc părinții. Adulții hrănesc în stoluri libere de 5 sau 6, compuse din păsări singure, perechi și grupuri de familie. În afara sezonului de reproducere, ei se odihnesc în grupuri mari care pot varia de la zeci la mii. Adăpostirea comunală este utilă pentru apărarea împotriva prădătorilor și, de asemenea, pentru distribuirea hranei. În timpul sezonului de reproducere, minele comune pot fi agresive și violente în timp ce concurează cu alte perechi pe locurile de cuibărit. Mynas comune sunt descrise ca blânde, gregare și îndrăznețe și se angajează în alopreening în perechile împerecheate. Când caută hrană, acești mynas țopăie în lateral și se plimbă pe pământ și pe ramuri. S-au observat, de asemenea, myas comune participând la furnici cu furnicile de foc.(Kannan și James, 2001; „Birds Scientific Reference: Vol. 5”, 2007)



  • Comportamente cheie
  • muste
  • diurn
  • mobilă
  • sedentar
  • teritorială
  • Social
  • Dimensiunea medie a teritoriului
    117,04 m^2

Gama de acasă

Gama de locuințe a mynasului comun constă din mai multe locuri de zi utilizate în mod regulat, mai degrabă decât dintr-o singură zonă adiacentă. Domeniile de locuit totale sunt în medie de aproximativ 0,25 km2. Teritoriul din jurul cuiburilor este puternic apărat, deși uneori cuiburile se găsesc în colonii mari. Dimensiunea medie a teritoriului din India este de 117,04 m2.(Kannan și James, 2001; „Birds Scientific Reference: Vol. 5”, 2007)

Comunicare și percepție

Mynas comune comunică vocal cu alte mynas și alte specii de păsări. Au o mare varietate de semnale de alarmă, care pot avertiza și alte specii de păsări. În timpul zilei, perechile care se odihnesc la umbră rostesc, de asemenea, cântece în timp ce se înclină pe jumătate și își înfruntă penele. Când sunt constrânși, mynas obișnuiți scot țipete ascuțite. Părinții scot uneori un tril specific atunci când se apropie de cuibul lor cu mâncare, ceea ce le semnalează puiilor să înceapă să cerșească. În captivitate, mynas obișnuiți sunt capabili să imite vorbirea umană. Atat femelele cat si masculii canta, dar masculii canta mai des. Mynas comune participă, de asemenea, la corurile zgomotoase din zori și amurg.(Kannan și James, 2001)

  • Canale de comunicatie
  • vizual
  • acustic
  • Alte moduri de comunicare
  • coruri
  • Canale de percepție
  • vizual
  • atingere
  • acustic
  • chimic

Obiceiuri culinare

Mynas comune sunt omnivore și se hrănesc cu aproape orice. Dieta lor principală constă din fructe, cereale, larve și insecte. Prădează ouăle și puii altor păsări, cum ar fi akepas (Loxops coccineus). Uneori chiar se plimbă în ape puțin adânci pentru a prinde pești. Mynas comune se hrănesc mai ales pe pământ. În zonele rezidențiale mănâncă orice, de la gunoi până la resturi de bucătărie. Mynas comune mănâncă mamifere mici, cum ar fi șoarecii, precum și șopârle și șerpi mici. De asemenea, mănâncă păianjeni, râme și crabi. Mynas comune mănâncă în mare parte cereale și fructe, dar se hrănesc și cu nectar de flori și petale.(„Fișe informative: Common Myna”, 2003; Grupul de specialiști în specii invazive, 2006; Kannan și James, 2001)



  • Dieta primară
  • omnivor
  • Alimente pentru animale
  • păsări
  • mamifere
  • amfibieni
  • reptile
  • peşte
  • ouă
  • Carrion
  • insecte
  • artropode terestre non-insecte
  • viermii terestre
  • viermi acvatici sau marini
  • crustacee acvatice
  • Alimente vegetale
  • semințe, cereale și nuci
  • fructe
  • nectar
  • flori

Predare

Prădătorii obișnuiți ai cuiburilor de mynas comune sunt ciorii de casă (Corvus splendens) și pisici de casă (Puma, mangusta din Java (Herpestes javanicus) raid cuiburi pentru a lua pui și ouă. Oameni (Homo sapiens) în unele dintre insulele Pacificului mănâncă și mynas comune. Mynas obișnuiți se adăpostesc împreună pentru apărarea prădătorilor și, adesea, măfia prădătorii în stoluri. Se avertizează unul pe altul prin apeluri de alarmă.(Kannan și James, 2001)

Rolurile ecosistemelor

Minele comune sunt agenți importanți de polenizare sau de dispersie a semințelor pentru multe plante și copaci. Pe Insulele Hawaii dispersează semințele deLantana camara. De asemenea, ajută la controlul viermilor tai (Spodoptera mauritia) pe Insulele Hawaii. Mynasul obișnuit acționează și ca gazdă pentru diferiți paraziți, cum ar fi nematode, tenii, trematode, artropode și acarieni de păsări. În zonele în care au fost introduse, acestea au un impact negativ asupra păsărilor native și a speciilor de păsări marine, prădând ouă și puii.(Kannan și James, 2001)



  • Impactul asupra ecosistemului
  • dispersează semințele
  • polenizează
Specii comensale/parazitare

Importanța economică pentru oameni: pozitiv

Mynas comune poate fi de ajutor în reducerea populațiilor de insecte în zonele agricole. Pe Insulele Hawaii, ele ajută la controlul populațiilor de viermi tai (Spodoptera mauritia). Minele comune polenizează și dispersează, de asemenea, semințele copacilor importanți din punct de vedere economic. Mynas comune sunt adesea vândute ca animale de companie pentru inteligența și capacitatea lor de a imita vorbirea umană. În 1883, mynas comune au fost introduse în câmpurile de trestie din Australia pentru a combate insectele dăunătoare, cum ar fi lăcustele ciuma și gândacii de trestie.(„Fișe informative: Common Myna”, 2003; Kannan și James, 2001)

  • Impact pozitiv
  • comert cu animale de companie
  • polenizează culturile
  • controlează populația dăunătorilor

Importanța economică pentru oameni: negativ

Minele comune sunt capabile să se stabilească în aproape orice habitat și, ca urmare, au devenit o specie invazivă în unele zone din afara ariei lor native. Sunt considerați un dăunător deoarece mănâncă cereale sau fructe din culturi agricole, cum ar fi smochinii. De asemenea, sunt văzuți ca o pacoste pentru zgomotul și excrementele lor în vecinătatea locuinței umane.(Grupul de specialiști în specii invazive, 2006; „Referință științifică pentru păsări: Vol. 5”, 2007)

  • Impacturi negative
  • dăunător de cultură
  • dăunător casnic

Stare de conservare

Minele comune rămân comune în cea mai mare parte a zonei lor.

Colaboratori

Tanya Dewey (editor), Animal Agents.

Tiffany Lin (autor), Universitatea Stanford, Terry Root (editor, instructor), Universitatea Stanford.